Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

6,66 milliárdot keresett a Microsoft

2010.01.29. 11:14
Rekordot döntött a Microsoft az operációs rendszerek piacán a Windows 7-tel, és a megnövekedett érdeklődés igencsak fellendítette a szoftvercég árbevételét.

A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy a december 31-én véget ért üzleti negyedévben 19 milliárd dolláros forgalmon 6,66 milliárd dollárt keresett. A bevételnek egy része az előző negyedévből származik. A Microsoft ekkor ugyanis már árult olyan Windows Vistát futtató gépeket, amelyeknek a rendszerét a júzerek ingyen Windows 7-re frissíthették. Enélkül 17,31 milliárd dollár volt a cég bevétele.

Október 22 és december 31 között több mint hatvanmillió Windows 7 licencet adott el a Microsoft, ami rekordnak számít az operációs rendszerek piacán. A negyedévben 15-17 százalékkal nőtt a pc-k eladása, ami nem a vállalati szegmensnek, hanem az otthoni felhasználóknak köszönhető.

Öt százalékkal csökkent a Microsoft internetes részlegének a bevétele, és ezen belül 2 százalékot esett az online hirdetésekkel szerzett bevétel. Annak ellenére, hogy az új Bing kereső továbbra is növeli piaci részesedését.

Noha az év utolsó hónapjai a legfontosabbak a játékiparban, az Xbox konzolból csupán 5,2 milliót adtak el, ami 13 százalékos visszaesés 2008 utolsó negyedévéhez képest.