Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rozgonyi Krisztina az NHH új elnöke

2010.01.29. 15:40

Bajnai Gordon miniszterelnök február 1-jei hatállyal dr. Rozgonyi Krisztinát nevezi ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnökévé. A kormányszóvivői iroda sajtóközleménye szerint a szakember kinevezése az NHH szakmai munkájának a folytonosságát biztosítja, hiszen Rozgonyi Krisztina 2004 óta tagja, 2006 ősze óta pedig alelnöke az NHH-nak.

Az új elnök nem 5 évre, hanem a január 31-ével távozó Pataki Dániel megbízatási idejének végéig, 2013. december 31-ig kapta a megbízatását.

Az NHH-n olvasható életrajz szerint Rozgonyi Krisztina jogi tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen kezdte, majd az ELTE jogi karán diplomázott. Az ELTE média szakának az elvégzését követően a CEU Business School MBA programjában szerzett képesítést, és jelenleg PhD tanulmányokat folytat a média jog területén. Angolul és németül beszél.

Szakterületei közé tartozik a digitális átállás, a szerzői jog, a médiajog és az internettel kapcsolatos jogviszonyok.