Több száz Twitter-hozzáférést feltörtek

2010.03.08. 13:56
Népszerű és kevésbé ismert twittelők oldalán is ugyanaz a szöveg és link bukkant fel a napokban. Ezek mindenféle diátás oldalakra csalják el a felhasználót. Az ügy hátterében valószínűleg a hozzáférések feltörése áll.

Úgy néz ki, több száz Twitter-hozzáférést sikerült feltörnie egy csoportnak az elmúlt napokban. Megszaporodtak ugyanis azok a twitek, amikben a következő üzenet bukkant fel „I lost 20 lbs in 2 weeks!”. A fogyással kecsegtető rövid szöveges írás alatt link van egy diétaoldalra.

A Mashable szerint legalább 200 júzert érint a támadás, ez a szám azonban egyre nő, és az nagyjából kizárható, hogy kizárólag kamufelhasználók küldözgetik azokat, mert nemcsak mostanában létrehozott júzerektől érkeznek a spamek. Ott van köztük például John C. Dvořák, akinek több mint 65 ezer követője van.

A mostani spamáradat hátterében valószínűleg ellopott accountok állhatnak, és mivel a közelmúltban több felhasználótól is kicsalták hozzáférésüket, ez igencsak valószínű magyarázatnak tűnik.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a spameket nem közvetlenül a Twitter oldaláról küldték a spammerek, ehhez tehát vagy nincs hozzáférésük, vagy nem akarták azt használni, különféle külső, twitter-accountot használó alkalmazások segítségével azonban meglehetősen sok twittelőt hoztak kellemetlen helyzetbe.

Akárhogy is, aki a következő napokban olyan üzeneteket olvas, amik angolul biztatják fogyásra, jobban teszi, ha nem kattint a linkre..

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM