A kiskorúak óvatosak a neten

2010.04.01. 17:46
Minden negyedik brit kiskorú gyermeknek van profilja közösségi portálon, derül ki a brit médiaszabályozó hatóság, az Ofcom felméréséből. A legnépszerűbb portálok, példul a Facebook, a Bebo és a MySpace tiltják a szabályzatukban, hogy 13 évesnél fiatalabbak regisztráljanak.

Szerencsére a kiskorú júzerek (vagy talán inkább a szüleik) ismerik a privacy kérdését, és hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a portálokon. Felmérések szerint 83 százalék csak barátok mutatja meg a profilját, 11 százalék profilja teljesen nyilvános, 4 százalék teljesen elrejti azt.

A szülőknek csupán 17 százaléka nem tud arról, hogy gyermekük fent van egy közösségi oldalon. Azok a szülők, akik ezt megtudják, rögtön el is kezdik figyelni a gyermekük tevékenységét. A tanulmány viszont azt is kimutatta, hogy  sok gyermek hálószobájában van számítógép, és ott a szülők nehezebben tudják megfigyelni, hogy miként interneteznek.

Az idősebb gyermekek körében is egyre népszerűbbek a közösségi oldalak. Az Ofcom szerint a 12-15 éves korosztályban a gyerekek 70 százaléka regisztrált, míg egy évvel korábban még csak 52 százalékuk. Ők is jobban vigyáznak, 78 százalék csak barátnak mutatja meg a profilját, míg egy éve még csupán 59 százalékuk korlátozta a profilhoz való hozzáférést.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM