16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Meghalt a babájuk, miközben virtuális gyereküket nevelték

2010.04.02. 16:14
Annyira lekötötte az online játék a szülőket, hogy közben elfelejtették táplálni gyermeküket, aki lefogyva halt meg alig háromhónaposan.

Bűnösnek vallotta magát gondatlan emberölésben az a dél-koreai házaspár, amelyik halálra éheztette három hónapos csecsemőjét, miközben a virtuális világban nevelte online gyermekét. A 40 éves Kim Jae-beom és felesége, a 25 éves Kim Yun-jeong fölött április 16-án ítélkezik a bíróság. Az ügyészség ötéves börtönbüntetést javasolt a párnak, a védőügyvéd játékfüggéssel próbál enyhébb ítéletet kicsikarni.

A pár augusztusra várja második gyermekét. Húga, Kim Sa-rang (ami koreaiul szeretetet jelent) tavaly szeptemberben halt meg alultápláltság miatt, miközben a szülők egy tízórás játékmaratonon vettek részt a közeli internetkávézóban. A Prius Online-nevű 3D-s fantáziajátékkal kötötték le az idejüket, amiben egy virtuális lány felnevelése a játékosok feladata.

„A babám már a mennyben van, én pedig bűnös leszek halálom napjáig” – mondta az apa az utolsó szó jogán. A középkorú apa taxisként és kamionsofőrként dolgozott, a fiatal anya munkanélküli volt.

2008-ban ismerkedtek meg, a férfi vezette be Kimet az online játékba. Sa-rang tavaly júliusban született és három hónappal később meg is halt. A kislány ekkor már alig 2,5 kiló volt, miközben három kilóval született.

„Amikor sírt, magamhoz öleltem, de észrevettem, hogy egyre soványabb” – mondta el az anya, aki azzal védekezett, hogy nem tudta, hogyan kell gyermeket nevelni, és a kórházban sem adtak neki semmilyen felvilágosítást vagy könyvet.

A szülők jelentették az esetet a rendőrségnek, ám a kiérkező járőrnek egyből feltűnt a halott gyermek alultápláltsága, ezért a helyszínen letartóztatta őket.  • Hírek
  • Hírek