Pánikgomb kerülhet a Facebookra

2010.04.13. 12:46 Módosítva: 2010.04.13. 18:08
Korábban az amerikai cég elzárkózott az ötlettől, hogy a kiskorúak egyetlen gombnyomással segítséget kérhessenek. Egy civil szervezet szerint most némi változás tapasztalható, és létrejöhet a pánikgomb.

Egy brit gyermekvédelmi szervezet vezetője, Jim Gamble szerint a Facebook jó irányba mozdult el a pánikgomb kérdésében. Korábban arra biztatták a webes céget, hogy tegyen elérhetővé egy gombot a kiskorúaknak, akik veszélyben érzik magukat.

A közelmúltban Nagy-Britanniában a közösségi portál segítségével hálózott be egy 17 éves lányt egy férfi, aki megerőszakolta majd megölte a tinit. A gyermekvédők emiatt úgy gondolták, hogy fontos lenne a Facebookon egy olyan gomb, amellyel a magát veszélyben érző gyerek segítséget kérhet.

A Facebook korábban nem támogatta az ötletet, de Gamble szerint ez változott. A gyermekek kizsákmányolása ellen és az online védelem érdekében létrehozott brit gyermekvédelmi központ (CEOP) vezetője a Facebook biztonsági főnökével folytatott washingtoni megbeszélése után közölte, hogy nem lesz minden felhasználó profilja mellett pánikgomb, azonban a 19 év alatti brit Facebook-használók a CEOP, illetve a közösségi portál munkatársainak jelenthetik, ha más netezők miatt fenyegetve érzik magukat.

"A szembetűnő nagy gombok nem váltanák be a hozzájuk fűzött reményeket, ugyanis ezektől csak megijednének és összezavarodnának a felhasználók - hangsúlyozta Richard Allan, a Facebook európai irányelveiért felelős igazgatója, hozzátéve, hogy egy szolid feliratos hivatkozás, amelyen keresztül a CEOP és a portál üzemeltetői figyelmeztethetők jelentene sokkal hatékonyabb megoldást.

A CEOP szerint a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatásán, az MSN-en és számos iskolai honlapon használt pánikgombra havonta átlagosan tízezer kattintás érkezik, ezek alapján pedig több mint ötezer esetben indul bűnügyi nyomozás.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM