Hugó
-4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Brutális felárral adnák Európában az iPadot?

2010.04.21. 17:03
Május második hetéig kellene várni azoknak, akik kiváncsiak az iPad hivatalos európai áraira, magát a készüléket pedig május végén vehetik meg néhány országban. Vad pletykákat azonban még most is olvasni arról, hogy mennyibe fog kerülni Európában az Apple tabletje.

Az Apple május 10-én fogja bejelenteni, mennyiért árulja majd legújabb készülékét, az iPadot. Persze ez nem akadályozza meg abban az újságokat és blogokat, hogy megpróbálják kitalálni, esetleg belsős értesülésre hivatkozva tényként állítani, mennyibe kerül majd Európában az iPad.

A Register tudósítása szerint egy brit hivatalos kereskedő nyilvánosságra hozta, mennyiért adná az Apple tabletjét Nagy-Britanniában. Ha igazak az árak és nem valami átvágás, akkor a brit vásárló 84 százalékkal drágábban juthat hozzá az alaptípushoz, a csak wifis, 16GB flash memóriával rendelkező iPadhoz. A Newton Systems 599 fontért adná, ez mai árfolyamon számolva 181 ezer forint. Ehhez képes az Egyesült Államokban 499 dollárba kerül, ez 325 font, illetve 98 ezer forint.

A 32GB-os wifivel és 3G-vel is felszerelt modell árát 679 fontra lőtték be, a 64GB-osat pedig 749 fontra. Összehasonlítva, ez Amerikában 729, illetve 829 dollár (475 és 540 font).

Az Apple árazási politikája régóta ismert, Európában sokkal drágábban árulják a termékeiket, mint az Egyesült Államokban. Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy az árnál a dollárt egyszerűen átírják euróra és így megy a polcokra a kütyü. De ez a mostani pletyka valóban túlzottnak tekinthető.

Amit eddig hivatalosan tudni az iPad európai megjelenéséről – nem számítva persze a nem hivatalos kereskedőn keresztül árultakat – hogy a Vodafone, az O2 és az Orange fogja megkezdeni a terjesztést május végén Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.