Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Nyáron nyit könyvesboltot a Google

2010.05.06. 09:41
Most az elektronikus könyvolvasók csak a gyártó saját internetes könyvesboltját érik el, de valamikor nyáron jön a Google, és több eszközön, többféle boltot elérhetővé tesz.

Évek óta beszél a Google az elektronikus könyvpiaci terveiről, és ezek hamarosan valóra válnak. A keresőcég bejelentette, hogy júniusban vagy júliusban elindítja a Google Editions nevű online könyvesboltját, amely az Amazon.com, illetve az Apple és a Barnes Noble boltjainak riválisa lesz.

Ilyen erős ellenfelekkel a Google csak akkor rúghat labdába, ha meg tudja különböztetni a boltját a többitől. A Google Editions ezért nyíltabb lesz, mint a jelenlegi boltok, mert a felhasználók többféle eszközzel olvashatják majd a könyveket. Még nem dőlt el, hogy a kiadók szabják-e meg az árakat, vagy a Google.

Független kereskedők is beépíthetik majd a Google Editions-t a weboldalukba, és részesedést kapnak a bevételből. Sőt, a könyveket böngészőben lehet majd olvasni, tehát nem is lesz szükség semmilyen extra programra. Persze lesznek majd speciális könyvolvasó programok is, például az iPadra és az iPhone-ra.

A kiadók még nem jelezték, hogy belépnek-e a Google boltjába, de ez elég valószínű, mert minél több boltban kínálják a könyveiket, annál nagyobb eséllyel találnak rájuk az olvasók.