Zoltán
-4 °C
9 °C

A pornólapok látogatóit szívatják a hackerek

2010.06.15. 11:19
A pornós oldalak három százalékán támadásra számíthat a látogató, de a többi közt is akad olyan, amelyik tisztességtelen eszközökkel próbál magához láncolni.

A net tele van pornóval, ez az egyik legnépszerűbb online tartalom. A BBC egy felmérésre hivatkozva például azt állítja, hogy a 24 évnél fiatalabb férfiak hetven százaléka már nézett pornót az interneten. A számítógépes biztonsággal foglalkozó Dr. Gilbert Windracek szerint viszont komoly kockázattal jár ezeknek az oldalaknak a látogatása. „Jelentős veszélynek vannak kitéve a felhasználók" - mondta a Secure System Lab szakértője.

Felmérésükben 35 ezer domain 269 ezer weboldalát elemezték, és arra jutottak, hogy ezek kilencven százaléka ingyenes tartalmat kínál. Érdemes tudni, hogy az oldalak egy része fizetős, hogy ezen keresztül csalogassák be a felhasználókat, de akad olyan is, hogy az oldal üzemeltetésének az oka a támadás.

„Egész kis iparág épült a pornós kiberbűnözés köré" - mondta Windracek, aki szerint a vizsgált oldalak 3,23 százalékán találtak valamilyen vírust, adware-t vagy spyware-t.

Más szájtok  kifogásolható módszerekkel próbálták magukhoz láncolni a látogatót: felvillanó ablakokkal és különféle javascript-trükkökkel akadályozták meg, hogy egyetlen ablak bezárásával elmeneküljön a júzer.

Dr. Wondracek szerint ezért nem árt körültekintőnek lenni az oldalak felkeresése előtt, és a megfelelő tűzfalról, védelemről gondoskodni, ha már valaki pornót akar nézni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport