Újabb torrentrazzia Magyarországon

2010.06.16. 16:26
Az asva.info értesülései szerint a rendőrség egy összehangolt akcióban több nagy magyar torrentoldal szervereit is lefoglalta szerdán kora délután.

A razzia késő délelőtt kezdődött, és délután négy körül ért véget. Helyszíni beszámolók szerint 4-5 internetszolgáltató szervertermeit látogatták meg a rendőrök, akik legalább 15 autóval szálltak ki a helyszínekre. Összesen 50, egyes hírek szerint 80-100 szervert is lefoglaltak.

A hírre, ahogy ilyenkor lenni szokott, szinte az összes nagyobb magyar torrentszervert lekapcsolták a gazdáik, hátha így megússzák a razziát (ezért nem is túl megbízhatók az adatok arról, hogy valójában hány szervert érintett az akció). A hírek szerint csak fájlcserélő hálózatokhoz köthető gépeket, proxy és seed szervereket, trackereket érintett a razzia, fizetős kalóz ftp-ket nem.

A budapesti adatcserélő központ, a BIX statisztikái szerint délután fél egykor hirtelen megzuhant a magyar internet adatforgalma, és fél óra alatt a szokásos, másodpercenkénti 90 gigabitről 75-re esett vissza.  • Tippek
  • Biztosítás