Elemér
0 °C
10 °C

Bemutatták a Google TV-t

2010.06.17. 13:52
A cég egy videó formájában mutatta be, hogy mit várhatnak a felhasználók az internetet és a televíziót egyesítő megoldástól.

Érdekes bemutató videót töltött fel kedden a Google, a rövid összeállítás azt mutatja be, hogyan működik a televíziós iparban áttörésnek szánt Google TV. A digidobozokra, illetve a legújabb tévékre optimalizált technológia a tévé képernyőjére viszi az internet legfontosabb tartalmait, azt mintegy egy szintre emelve a tévés tartalommal.

A bemutató még akkor is meggyőző, ha igazából semmi nagy áttörés nem látható rajta technológiai szempontból, mindössze a bevált receptet ismételték meg: a rendelkezésre álló megoldásokat a felhasználó számára egy könnyen kezelhető, barátságos felületre integrálták. Amit látunk, azt talán még nem a tévé és a számítógé házasságából létrejött új eszköz, de már nagyon közel áll hozzá.

Egyrészt minden olyan funkció, melyet a digitális televízió biztosít, könnyedén kezelhető, ám mindezt megfejelték azzal, hogy a keresőjüket beletolták a csomagba.

Persze az eszköz még nem tud mindent, amit egy pc, ám a célközönségnek ez nem is igénye: keresés van, a kedvenc online adatbázisokat el lehet érni, a közösségi oldalak megvannak, YouTube bejön, és ez a legfontosabb.