Ödön
2 °C
11 °C

Olcsó, halálos lézerkard

2010.06.17. 16:35 Módosítva: 2010-06-18 09:28:41
Ezerszer erősebb a piacon kapható lézereknél az a szerkezet, amit most dobtak piacra hongkongi kereskedők. Még repülőkatasztrófákat is elő lehet idézni vele.

Meglehetősen olcsón lehet megvásárolni azt a halálosnak nevezett eszközt, ami leginkább a Star Wars lézerkardjára emlékeztet.

A készítők szerint a szerkezetből kilépő fénysugár ezerszer erőteljesebb, mint a nap sugarai, éppen ezért ez a legveszélyesebb lézer, amit valaha készítettek. Ennek ellenére a Spyder III Pro Arctic alig kétszáz dollárba kerül.

arctic series

A lézereszközök szabályozásával foglalkozó angliai hivatal vezetője szerint egy ilyen terméket nem is szabadna fogalomba hozni, és jelezte, hogy azt tilos az Egyesült Királyság területén használni. A szakértő szerint a lézerkard képes megvakítani, megégetni az embert, rákot okozhat, és a hongkongi cég saját bevallása szerint is alkalmas arra, hogy egy repülőgép irányítófülkéjében már egyetlen pillanatra aktiválva is katasztrofális helyzetet idézzen elő, ennek ellenére már több százan érdeklődtek utána, főleg a Star Wars-fanok közül.

A lézerek biztonságával foglalkozó szakértő, John Colton a Sky News Online-nak nyilatkozva elképesztően veszélyesnek nevezte a szerkezetet, amit szerinte nem szabadna árulni az interneten, mert ezerszer erősebb a piacon kapható lézeres célzófényeknél.

A gyártó cég is felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy gondosan olvassák el a használati utasítást, mert komoly kockázatokat vállal, aki vesz egyet a Spyder III-asból. Már ha nem átverés az egész.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?