Fülöp, Evelin
EUR 393,44 Ft
USD 368,31 Ft
13 °C
27 °C

HD-nál is HD-bb lett a YouTube

2010.07.12. 16:56
A YouTube hivatalos blogjában Ramesh Sarukkai fejlesztőmérnök a VidCon 2010 konferencián tartott előadással párhuzamosan jelentette be, hogy lejátszójuk már a 4K szabványt (4096*3072 képpontos felbontás) is támogatja.

Ez extrém jó minőség, a HD tévéknél általános, és a videomegosztón tavaly december óta elérhető Full HD-nál (1080p, azaz 1920*1080-as felbontás) is sokkal részletgazdagabb képet kínál. Ez a felbontás még az IMAX-mozikét is veri ebből, mivel azok 2048*1080-at nyújtanak, igaz ezt megduplázva, két vetítővel használják.

Maga a YouTube-mérnök is figyelmeztet arra, hogy ez még a jövő technológiája, és a mai hardverekkel elég korlátozottan használható ki a lehetőség. Borzasztó erős processzor, és a mai átlagnál messze nagyobb sávszélesség kell a filmek folyamatos, élvezetet nyújtó lejátszásához. Ezt a felbontást legalább 1-2 méteres képátmérőjű képernyőn lehet korrektül megjeleníteni, de a teljes hatást csak egy kb. 8 méteres képernyő nyújtaná.

Az ilyen minőségű filmeket készítő kamera az ipari felhasználás körébe tartozik, ára egy kisebb vagyon. A technológia még a fejlesztés elején jár, hiszen ilyen minőségű tartalomnál a kisebb tömörítési hibák is gondokat okozhatnak, ezen a téren is akad még munka.

A YouTube-on jelenleg öt videó érhető el ilyen minőségben, a videómegosztó szakértői mindenkit arra bíztatnak, hogy tegyenek velük egy próbát, de ne csodálkozzanak, ha a gépük nem bírja a terhelést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás