Ivó, Milán
EUR 383,85 Ft
USD 366,02 Ft
6 °C
26 °C

Bárki írhat androidos alkalmazást

2010.07.13. 14:53
A Google olyan alkalmazást adott ki, amelynek segítségével bárki írhat egyszerűbb programokat androidos telefonjára. A meghívókat a napokban küldik ki a felhasználóknak.

Alkalmazáskészítőt adtak ki androidos telefonokra – az eszközzel elvileg bárki készíthet magának programot a telefonjára anélkül, hogy programozni tudna. Legalábbis azt állítják a készítők, hogy az App Inventor segítségével bármilyen alkalmazást lehet írni, mert kódok írása helyett csak különböző blokkokat, gombokat kell a megfelelő helyre tolni.

A technológiát egy évig tesztelték, elsősorban oktatási intézményekkel. A projektben részt vevő professzor azt nyilatkozta, hogy ugyan nem ezek a legbonyolultabb programok, de bárki össze tudja rakni őket néhány perc alatt. Mégsem kell attól félni, hogy a Marketet elárasztják a felhasználók által írt alkalmazások.

Az alkalmazást nem tudtuk még kipróbálni, mert csak a következő napokban-hetekben küldik ki a meghívókat a jelentkezőknek, így csak arra hagyatkozhatunk, amit mások tapasztaltak. A TechCrunch írója szerint egyáltalán nem egyszerű programot írni az App Inventorral, hacsak nem a legegyszerűbb alkalmazásokról beszélünk. Az ennél bonyolultabbaknák végig kell rágni magunkat a tutorialon, és néha még ez sem elég.

A leírás szerint az egyszerű gomboktól, a kvízeken és játékokon át a bonyolultabb alkalmazásokig mindenfélét lehet rá írni. A videón a lehető legegyszerűbb alkalmazás létrehozását mutatják meg, a felhasználó egy képet készített egy macskáról, nyávogó hangot töltött fel, a kettőt összekötötte, vagyis amikor megnyomja a gombot, akkor nyávog egyet a telefon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek