Klaudia
-3 °C
3 °C

Térképcéget vett az Apple

2010.07.15. 14:00
Az Apple viszonya egyre hűvösebb a Google-lel, így érthető legújabb döntésük: a kaliforniai cég újabb térképcéget vásárolt, így rövidesen kidobhatja eszközeiből a Google Mapset.

Az Apple bejelentette, hogy felvásárolta a Poly9 névre hallgató quebeci térképcéget, ami fontos lépés lehet a Google Mapstől való elszakadás útján. Jelenleg ugyanis a Google szolgáltatást használják az iPhone-ban, az iPod touchban, az iPadben illetve az iPhotóban, ez azonban várhatóan a közeljövőben változni fog.

A Poly9 már a második olyan térképcég, amit az Apple felvásárolt. Tavaly jutott hozzá a vállalat a Placebase-hez, ami főleg a rengeteg kiegészítő adat miatt volt jobb a Google Mapsnél. A mostani vásárlás viszont furának tűnik, mert a Poly9 Flash-alapú térképszolgáltatást nyújt, márpedig éppen a Flash az, ami híresen távol áll az Apple szívétől és eszközeitől.

Az Apple nem kommentálta a hírt, így nem mondta el azt sem, hogy mi szüksége volt a Poly9-re, az iparági pletykák szerint azonban egy, az iPhone-hoz fejlesztett térképalkalmazáshoz kellett a vállalat. Állítólag az Apple több és jobb térképfunkciót akar adni a mobiljához, ezért volt szükség a felvásárlásra.

A szakértők ugyanakkor figyelmeztettek arra, hogy a Google és a Microsoft előnye a térképszolgáltatások terén óriási, így az Apple-nek sok a tennivalója, ha versenyképes termékeket akar piacra dobni.