Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Több fiókkal is be lehet jelentkezni egyszerre a Google-ba

2010.08.03. 17:55 Módosítva: 2010-08-03 18:20:45
Mostantól több fiókkal is be lehet egyszerre jelentkezni a Google-alkalmazásokba, a Google kiadta azt a frissítést, amire már nagyon sokan vártak. De mit is jelent ez pontosan?

Sok embernek nem csak egy Google-fiókja van, elég csak arra gondolnunk, hogy különválasztjuk a személyes és a munkahelyi levelezést. Vagyis ha éppen be vagyunk lépve az egyik fiókba, ki kell lépni ahhoz, hogy a másikba érkező leveleket meg tudjuk nézni. Ezt könnyen megtehetjük, de időigényes, főleg akkor bosszantó, ha sokszor kell váltani a két fiók között.

A Google most élesítette azt a szolgáltatást, mellyel könnyen, egy mozdulattal válthatunk a fiókok között. A szolgáltatás több lépcsőben élesedett, néhány hete a szerencsésebbek már kipróbálhatták, most pedig minden felhasználó számára elérhetővé vált.

01.png

A használata egyszerű, a Google Accounts oldalon alapból ki van kapcsolva a funkció, így ha használni szeretnénk, be kell kapcsolni. A jobb felső sarokban az emailcímünk mellett megjelenik egy nyíl, arra kattintva bejelentkezhetünk a másik fiókba is. Ezek után már csak váltogatni kell a fiókok között, attól függően, hogy melyiket akarjuk használni.

A szolgáltatás egyelőre nem működik minden Google-alkalmazással, de a legtöbbet használtakkal igen. Ezek a Gmail, Google Calendar (naptár), Google Sites, Google Reader, Google Voice, App Engine és Google Code.

02.png

Az lesz az alapértelmezett fiók, amelyikbe elsőnek jelentkeztünk be. Ha kijelentkezünk a Google-alkalmazásból, akkor valamennyi fiókunkkal kijelentkezünk egyszerre. Három fiókkal jelentkezhetünk be egyidőben és nem tudjuk offlilne módban használni a Gmailt és a naptárat.