Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Egykori szoftpornós miatt távozik a HP vezére

2010.08.09. 12:01
Rossz hatással volt a világ legnagyobb elektronikai cégére, a Hewlett Packardra a vezérigazgató nőügye. Mark Hurd öt év alatt kétszeresére növelte a HP tőzsdei értékét, lemondásának hírére 10 százalékot esett a vállalat részvényárfolyama.

Több amerikai lap is úgy tudja, hogy Jodie Fisher színésznő a főszereplő a HP vezérigazgatóját érintő botrányban. Fisher a 90-es években tévésorozatokban, thrillerekben és erotikus filmekben szerepelt (A vágy megszállottja).

Mark Hurd
Mark Hurd

Később más irányba fordult a karrierje, és a most ötvenéves nő 2007-2009 között a HP marketingrészlegén dolgozott. Alkalmanként akár 5000 dollárt is keresett azzal, hogy a cég rendezvényein üdvözölte a látogatókat, és bemutatta egymásnak az igazgatókat.

Mint megírtuk, Mark Hurd HP-vezér ellen szexuális zaklatás vádjával indult belső vizsgálat, de ezt végül nem bizonyították.

Jodie Fisher (forrás: imdb.com)
Jodie Fisher (forrás: imdb.com)

Más, pénzügyi visszaélések azoban történtek, Hurd két éven át 20 000 dollárt számolt el egyedül vagy testőrével elfogyasztott ebédekről, de valójában a nővel találkozott, vele utazgatott. Szex viszont nem volt: Jodie Fisher ügyvédje kiadott egy közleményt arról, hogy a színésznőnek soha semmilyen intim kapcsolata nem volt Mark Hurddel.

Mark Hurd lemondott a vezérigazgatói posztjáról, és döntését azzal indokolta, hogy ilyen körülmények között nehezen tudna a cég hatékony vezetője maradni.