Nem barátkozhatnak diákjaikkal a tanárok Facebookon

2010.08.18. 12:21
Florida állam egyik iskolai körzete nem javasolja a pedagógusoknak, hogy a Facebookon, MySpace-en vagy más közösségi honlapon kapcsolatban álljanak diákjaikkal.

Erősen ajánlják tanáraiknak, hogy ne érintkezzenek diákjaikkal az olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook vagy a MySpace. Ez a fajta kapcsolat nem illendő, mivel összekeveri a munkát és a magánéletet - olvasható a tanév kezdetére a tanárok számára kiadott szabályzatban a floridai Lee megyében.

A szabályzat egyértelműen tiltja a tanulókkal való barátkozást olyan oldalakon keresztül, mint a Facebook. A pedagógusok személyes internetes oldalaikhoz ne biztosítsanak hozzáférést diákjaik számára - mondja ki szabályzat, amely tiltja azt is, hogy a tanárok ezeken az oldalakon bármilyen információt közzétegyenek diákjaikról.

Az indoklás szerint elképzelhető, hogy egy apróságnak tűnő dolog néhány hónap alatt már komoly problémává fejlődik az oldalon, ettől akarják megvédeni a tanárokat és a diákokat is. Az emailben való kommunikációt preferálják, mert azt már tudják ellenőrizni, a Facebook kiesik ezen – magyarázta a tiltást elrendelő bizottság egyik tagja, Joe Donzelli.

A megkérdezett tanároknak semmi kifogása nincs a korlátozás ellen. Egyikük azt mondta, hogy előfordult már, hogy egy diákja barátnak jelölte, de ő visszautasította mondván, nem barátkozik diákokkal. Egy másik visszaigazolt néhány diákot, őket most valószínűleg törli ismerősei közül.

Más iskolai körzetek a közösségi oldalakat használják arra, hogy iskolai időn kívüli programokat szervezzenek a diákoknak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM