Erik, Alexandra
EUR 384,11 Ft
USD 365,15 Ft
9 °C
23 °C

Árháború indult az ekönyv-olvasók között

2010.09.01. 13:00
A Kindle volt az úttörő, az Amazon ekönyv-olvasójának a sikerét a konkurensek is megpróbálják kihasználni. Árcsökkenéssel próbálnak piaci részesedést szerezni. Két olvasó árát csökkentették néhány nappal azután, hogy elkezdték szállítani a legújabb Kindle-t.

Néhány napja kezdték el kiszállítani az Amazon ekönyv-olvasóját, a Kindle-t. Amikor az olvasó még meg sem jelent, csak előrendelésekből megdöntötte mindkét elődjének eladási rekordjait. Szakmai blogok és szakújságok az ekönyv-olvasótól hangosak, így nem csoda, hogy a konkurensek megpróbálják a maguk javára fordítani az Amazon sikerét.

Az elmúlt napokban a Kobo és az Aluratek olvasóknak vitték le az árát. A Kobo 149 dollárról 129-re csökkentette az árat, az Aluratek Libre eBook Pro ára pedig 119 dollárról 99 dollárra csökkent. Megjelent tehát az első, száz dollár alatti ekönyv-olvasó is a piacon, átlépte a száz dolláros lélektani határt. A 99 dollár már az az árkategória Amerikában, ami lehetővé teszi, hogy nagyon sokan lépjenek át az ekönyvek világába.

Persze az árverseny nem ma kezdődött, még a Barnes & Noble kezdte néhány hónapja, amikor bejelentett egy wifis olvasót 149 dollárért, valamit levitte a Nook árát 189 dollárra. Az Amazon nem késlekedett a válasszal, néhány órán belül 189 dollárra vitte le a 3G-s Kindle 2 árát. A Sony is lépett, az 5 és 6 hüvelykes olvasóik ára 149 és 169 dollár lett.

Egy hónappal ezelőtt az Amazon mindent egy lapra tett fel, új modelljeinek az árát 139 (csak wifis) és 189 (wifi + 3G) dollárban határozta meg. A többi cég akkor még nem követte az árcsökkenést, de a Sony például új modelleket jelentett be, melyeket majd ősszel mutat be a vásárlóknak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek