Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Az Oracle alkalmazná a szexbotrányos HP-vezért

2010.09.06. 16:26
Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója nemcsak emailben támogatta barátját és teniszpartnerét, hanem a legutóbbi információk szerint helyet adna neki saját cégénél is.

Augusztus elején megírtuk, hogy a Hewlett-Packard igazgatótanácsa váratlanul kiadta Mark Hurd elnök-vezérigazgató útját. Az öt évvel ezelőtt kinevezett, 53 éves vállalatvezetőnek egy szexuális zaklatási vád miatt indított belső vizsgálat után kellett távoznia. Bár a vizsgálat a zaklatás tényét nem igazolta, etikai vétségeket tárt fel: az egyébként házas Hurd nemcsak hivatalos alkalmakkor találkozott a vádakat később visszavonó, félreértésre hivatkozó, a cégnek szerződéssel dolgozó Jodie Fisherrel, de privát vacsorákon is, melyek költségét (üzleti partnereket tüntetve fel vacsorapartnerként) elszámoltatta a vállalattal. A hivatalos indoklás szerint ezek miatt döntött az igazgatótanács Hurd menesztése mellett, bár ennél alighanem fontosabb szempont volt a HP és a menedzsment imázsának védelme.

HP döntését nem sokkal később nyilvánosan bírálta Larry Ellison, az Oracle alapítója és vezetője, aki a New York Timesnak írt emailjében azt írta, hogy Hurd eltávolítása „a legrosszabb személyzeti döntés azóta, hogy az Apple idióta vezetői annak idején elbocsátották Steve Jobsot”. Úgy tűnik, ennél azonban többet akar tenni, mivel belső forrásokra hivatkozva több lap is arról számolt be a hét végén (Wall Street Journal, Los Angeles Times, New York Times), hogy bár a részletekben még nem állapodtak meg, de nagy a valószínűsége annak, hogy a HP-nál igen sikeres,az elbocsátása óta számtalan ajánlatot kapott Hurd lesz az Oracle második embere.

Azt még nem tudni milyen pozíciót kapna a HP előtt 25 évig az NCR-nél dolgozó szakember, ugyanis az Oracle-nek jelenleg két, Ellisonnak közvetlenül alárendelt elnöke van, Safra Catz és Charles Phillips.

Az érintettek egyelőre nem kommentálták a híradásokat.