Bernadett
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Megjelent a magyar nyelvű Office 2010

2010.09.07. 16:52
A Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a keddtől megvásárolhatók a június közepén bemutatott Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói.

Most először 32 és 64 bites verzióban is választható az Office 2010, amely három kiadásban elérhető: a legfeljebb 3 számítógépre telepíthető Home and Student változatot az egyéni felhasználóknak és a diákoknak ajánlják; a Home and Business főként a kisvállalkozásokat, illetve azokat veszi célba, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak a munkahelyen, mint amellyel otthon; a Professional pedig a legteljesebb verzió. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók már július közepe óta elérhetőek magyar nyelven.

A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egy időben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali pc-k és noteszgépek is. Az előtelepített verziókról egyszerűen, egy úgynevezett „termékkulcskártya” (Product Key Card) megvásárlásával lehet váltani az irodai csomag valamelyik teljes kiadására, e kártya az upgrade-hez szükséges kódot tartalmazza (telepítőlemezt nem, mivel az e konfigurációkon alapértelmezés szerint megtalálható).

Egyelőre nem tudni, hogy a Works termékvonal helyébe lépő fapados Starter, amely kizárólag újonnan vásárolt számítógépeken előtelepítve kerül forgalomba, ugyancsak megjelenik-e magyar nyelvű változatban.

Az Office 2010 kiadásainak 30 napig használható próbaverziói már június közepe óta elérhetők. Ezek használatához a Microsoft kifejlesztett egy új módszert azoknak a felhasználóknak, akik meglévő (esetleg korábbi Office-verziót futtató) számítógépükön akarják kipróbálni az új kiadást. A Click-To-Run technológia az internetről részletekben tölti le a próbaváltozatot, úgy, hogy először csak a futáshoz elengedhetetlen állományokat telepíti, majd a háttérben fokozatosan húzza le a többi összetevőt. Így a pakk kevesebb helyet foglal a merevlemezen, és mivel virtualizált környezetben fut, nem akad össze a telepített korábbi változattal.