Mégis saját mobilt fejleszt a Facebook

2010.09.23. 10:47
Az érintettek ugyan cáfolnak, mégis egyre több információ kerül napvilágra a Facebook saját fejlesztésű mobiltelefonjáról, amit egy hongkongi gyártóval közösen készít, és 2011 első felében dob piacra, először Európában.

Néhány napja terjedt el a hír a sajtóban, hogy a Facebook saját okostelefon fejlesztésén dolgozik valamelyik nagy mobilgyártóval közösen. A cég sietett cáfolni a pletykát, bár annyit elismertek, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek a közösségi oldal minél mélyebb integrálására a mobilos operációs rendszerekbe. Ezen a cég sztárprogramozói, a Firefoxtól igazolt Joe Hewitt, és a Google Chrome OS volt vezető fejlesztője, Matthew Papakipos vezette csapat dolgozik a hírek szerint.

A Bloomberg értesülései szerint azonban mégiscsak létezik a mobilprojekt, a Facebook rögtön két készüléket is fejleszt a brit-hongkongi INQ Mobile céggel közösen. Az INQ évek óta a közösségi oldalak használatára fókuszáló középkategóriás mobilokat készít, 2009-ben az INQ1 nevű telefonjukkal elnyerték a barcelonai mobilkongresszus nagydíját, ami a szakma Oscar-díjának számít. A cég egyik tulajdonosa egyébként a Facebook egyik befektetője, a hongkongi milliárdos Li Ka-Shing.

Az első generációs Facebook telefonok a tervek szerint 2011 első félévében mutatkoznak be Európában, és év végén Amerikában, ahol várhatóan az AT&T lesz a kizárólagos szolgáltatójuk, ahogy az iPhone-é is. A hírt egyetlen érintett cég sem kommentálta.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM