Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Bill Gates rendőrségi fotója az Outlookban

2010.10.05. 10:55
Kire hasonlít az Outlook 2010-ben lévő gépi avatar? Ha megnézzük az alapító Bill Gates egy 1977-ben készült képét, megdöbbentő hasonlóságra bukkanunk.

Már hónapokkal ezelőtt megjelent a Microsoft Office 2010, de csak most lepleződött le az alapító iránt érzett személyi kultusz. Ha jobban megnézzük az Outlook 2010-et – egészen pontosan a Social Connector részét, ahol barátaink közösségi oldalakon végzett tevékenységéről kapunk hírt – érdekes dolgot fedezhetünk fel.

avatar

Az asztali és webes alkalmazásoknál régóta megszokott dolog, hogy a felhasználók képeket töltenek fel avatarként. Azoknál a felhasználóknál pedig, akik nem töltöttek fel képet, gyári avatar jelenik meg. Nincs ez máshogy az Outlook 2010-nél sem, de ezúttal ott, ahol ismerőseink avatarjának kell lennie, ismerős kontúrokkal találkozhatunk.

Aki nem most kezdett el netezni, annak ismerős a Bill Gatesről készült híres rendőrségi fotó, melyet még 1977-ben készítettek Albuquerque-ben, Új-Mexikóban, amikor közlekedési kihágás miatt tartóztatták le.

Ha összehasonlítjuk a két képet, minden kétséget kizáróan kiderül, honnan vették a gépi avatart. Személyi kultusz vagy a világ leglazább cége?