Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

pÉNTEK A CAPS LOCK NEMZETKÖZI NAPJA

2010.10.22. 10:29
sZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CAPS LOCK NEMZETKÖZI NAPJÁN. üVÖLTSENEK, ÜNNEPELJENEK VELÜNK, ÍRJANAK öNÖK IS MINDENT NAGYBETŰVEL!

oKTÓBER 22-ÉN ÜNNEPLI A VILÁG A CAPS LOCK, A CSUPA NAGYBETŰVEL GÉPELÉS NEMZETKÖZI VILÁGNAPJÁT. AZ ÜNNEPET ÁLLÍTÓLAG AZ ÜDVÖZLŐKÁRTYÁKAT GYÁRTÓ CÉGEK TALÁLTÁK KI, HOGY KITÖLTSÉK VALAMIVEL A TRAFALGARI CSATA ÉVFORDULÓJA (TRAFALGAR DAY, OKTÓBER 21.) ÉS A VEGYÉSZEK ÁLTAL MOLE DAY-KÉNT ÜNNEPELT OKTÓBER 23. KÖZÖTT TÁTONGÓ LYUKAT. uTÓBBI A MÓL, AZ ANYEGMENNYISÉG MÉRTÉKEGYSÉGÉNEK ÜNNEPE, ÉS REGGEL 6:02, ILLETVE ESTE 6:02 KÖZÖTT ILLIK MEGTARTANI, MIVEL AZ AVOGADRO-ÁLLANDÓ ÉRTÉKE MEGKÖZELÍTŐLEG  6.02×1023.

a PIRATE BAY PÉNTEKEN CSUPA NAGYBETŰS NYITÓLAPPAL ÜNNEPEL
a PIRATE BAY PÉNTEKEN CSUPA NAGYBETŰS NYITÓLAPPAL ÜNNEPEL

a CAPS LOCK, VAGYIS A FOLYAMATOSAN BEKAPCSOLT NAGYBETŰK HASZNÁLATA AZ INTERNETES KOMMUNIKÁCIÓBAN A KIABÁLÁSSAL EGYENÉRTÉKŰ, EZÉRT A SZOFISZTIKÁLT FELHASZNÁLÓK RÜHELLIK, MÍG A TROLLOK ELŐSZERETETTEL HASZNÁLJÁK MONDANDÓJUK MEGERŐSÍTÉSÉRE, ESETLEG ÉRZELMEIK KIFEJEZÉSÉRE. kÜLÖN ÉRDEKESSÉG AZ OLYAN SZÖVEG, AMELYBEN A SZERZŐ A MONDATOK KEZDŐBETŰI,  ILLETVE A TULAJDONNEVEK BEGÉPELÉSEKOR MEGSZOKÁSBÓL BENYOMJA A SHIFT BILLENTYŰT, ÉS ÍGY KISBETŰK KELETKEZNEK A CSUPA NAGYBETŰS SZÖVEGBEN.

aZ iNDEX ALKALMI LOGÓJA
aZ iNDEX ALKALMI LOGÓJA

sOKAN VANNAK, AKIK A CAPS LOCK BILLENTYŰT EGÉSZ EGYSZERŰEN LEPATTINTJÁK A BILLENTYŰZETRŐL, HOGY MÉG VÉLETLENÜL SE AKTIVÁLÓDJON. a KORAI SZÁMÍTÓGÉPES TERMINÁLOKON A CAPS LOCK BILLENTYŰ A BAL ALSÓ SAROKBAN, A MOSTANI CTRL HELYÉN VOLT, AMI A VÉLETLEN BENYOMÁS MIATT SZÁMOS KELLEMETLENSÉGET OKOZOTT. VALÓSZÍNŰLEG EZ VEZETETT ODA, HOGY EGYES MODERN GÉPEKRŐL, ÍGY A NICHOLAS NEGROPONTE ONE LAPTOP PER CHILD PROJEKTJÉBEN KÉSZÜLT LAPTOPRÓL MÁR LE IS HAGYTÁK A CAPS LOCKOT.

CAPS LOCK?

  • 2410
    ROHADJON MEG, AKI KITALÁLTA
  • 934
    NAGYSZERŰ, ÉRZELMEKKEL TELI SZÖVEG, JÓ OLVASNI

tOVÁBBI ÉRDEKESSÉG, HOGY EGYES SZOFTVERGYÁRTÓK SZÁMÍTANAK A VÉLETLENÜL CAPS LOCK-MÓDBAN BEVITT SZÖVEGRE, ÉS MEGOLDÁST IS AJÁNLANAK A KORREKCIÓRA. a mICROSOFT wORDBEN A shift+f3 BILLENTYŰKOMBINÁCIÓ MEGNYOMÁSÁRA A SZÖVEG CSUPA CAPS LOCKBÓL NORMÁL KISBETŰS SZÖVEGGÉ VÁLTOZTATHATÓ.

a NEMZETKÖZI CAPS LOCK NAPNAK WEBOLDALA IS VAN, A CAPSLOKDAY.COM, AMI AZON KÍVÜL NEM SOK INFORMÁCIÓT TARTALMAZ, HOGY CSUPA NAGYBETŰVEL LEÍRJA AZ ÜNNEP LÉNYEGÉT: „CAPS LOCK DAY IS A CELEBRATION OF LIFE AND FOREVER SCREAMING TEXT FOR ALL ETERNITY AND LOVE”, MAGYARUL „A CAPS LOCK NAPJA AZ ÉLET ÉS AZ ÖRÖKKÉ ÜVÖLTŐ SZÖVEG ÜNNEPE, AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGNAK ÉS A SZERETETNEK.”

a NEMZETKÖZI CAPS LOCK DAYT OKTÓBER 22. MELLETT EGYÉBKÉNT JÚNIUS 28-ÁN IS MEG SZOKÁS ÜNNEPELNI.