Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Az Apple az iPhone-ba építené be a SIM-kártyát

2010.10.28. 15:52
Az Apple egy teljesen új SIM-kártyán dolgozik, beépítené a kártyát az iPhone-ba, nem lehetne azt kivenni onnan. A rendszer előnye lehet, ha egy telefonhívással válthatunk szolgáltatót, ha például külföldre utazunk, nem kellene úgy SIM-et venni.

Szakítana az eddigi megoldásokkal az Apple, európai mobilszolgáltatóktól származó információk szerint azon dolgoznak, hogyan lehetne beépíteni a SIM-kártyát az iPhone-ba. A GigaOM értesülése szerint a Gemalto nevű SIM-kártyagyártóval dolgozik együtt az Apple.

Ha valóban meglépi ezt a cég, akkor a SIM-kártyát nem lehet többet kivenni a mobilokból. A felhasználók közvetlenül az Apple-től vásárolnák meg az iPhone-t, kizárva ezzel a szolgáltatókat. A vásárláskor dönthetnék el azt, hogy melyik szolgáltatóval szeretnék használni a mobilt, így azt programoznák a SIM-kártyába. Persze szolgáltatót is könnyű lenne váltani, csak néhány fájlt kell a kártyára tölteni, melyet az App Store-ból vagy közvetlenül a szolgáltatótól lehetne megszerezni.

Az Apple ezzel jócskán csökkentené a mobilszolgáltatók szerepét az értékesítésben. A modell állítólag jót tenne az európai piacnak, ahol nagyon sok szolgáltató verseng a felhasználókért és az emberek gyakran kénytelenek roamingolni külföldön. Az új rendszerrel nem kellene folyton váltogatni a SIM-kártyákat, elég lenne egy telefonhívás ahhoz, hogy az adott ország valamely szolgáltatójához tartozzon a SIM – írja le a jövőt a CNN.

A GigaOM információi szerint több francia mobilszolgáltató vezetője tárgyalt az Apple-lel Cupertinóban valószínűleg az új SIM-ről.