Pedofiloknak szóló kézikönyvet forgalmaz az Amazon

2010.11.11. 09:25
Botrányt és bojkottal való fenyegetéseket váltott ki az Egyesült Államokban az Amazon internetes kereskedelmi cég azzal, hogy egy pedofiloknak szánt kézikönyvet vett fel a kínálatába.

Az Amazon.com kínálatában megjelent egy Kézikönyv a szerelemhez és az örömhöz pedofiloknak: a gyermekeket szeretők illemtana (The Pedophile's Guide to Love and Pleasure: A Child Lover's Code of Conduct) című e-könyv, amely a cég Kindle márkájú ekönyv-olvasójával, mobillal vagy számítógéppel olvasható.

"Ez egy kísérlet arra, hogy a felnőttekre érvényes néhány szabály megállapításával megpróbáljam felkészíteni a fiatalkorúakat az olyan helyzetekre, amelyekben pedofil emberrel találják szembe magukat. Ezt azzal próbálom elérni, hogy a pedoszexuálisok jobbik énjéhez fordulok abban a reményben, hogy ennek eredményeképpen enyhébbek lesznek az ellenük szóló ítéletek, ha egyáltalán valaha bíróság elé állítják őket" - írja Phillip R. Greaves, a szerző.

Greaves szerint a pedofilokat félreértik, mert már maga az elnevezés is annyit tesz: gyerekszerető. Szerinte egy pedofil csak abban az esetben követ el bűncselekményt, ha szexuális impulzusokat bocsát ki egy gyerek felé, ezért ő olyan tanácsokat ad nekik, amelyeket ha betartanak, a törvényesség határán belül maradnak.

Az Amazon megvédte a 4 dollár 75 centért forgalmazott könyvet, pusztán azon az alapon, hogy a kifogásolható tartalmat nem kívánja cenzúrázni. A vállalat a közleményében azt írja, hogy nem támogat gyűlölködő gondolatokat, sem bűncselekményt, és azt szeretné, hogy mindenki maga döntse el, mit vásárol meg.

Bárki feltölthet műveket az Amazon könyváruházába, és a cég megosztozik a szerzővel a bevételen. Bár a cég üzleti irányelvei tiltják a sértőnek ítélt tartalmak közlését, ezt a kritériumot nem határozzák meg pontosan.

Betelt a pohár

A Twitteren tiltakozó kampány bontakozott ki a könyv miatt, és az ehhez csatlakozók felszólították az Amazont, hogy törölje kínálatából a pedofil kézikönyvet, különben bojkottot hirdetnek a cég ellen. Az Enough is Enough (Ami sok, az sok) nevű csoport szerint a könyvnek az interneten történő terjesztése azt a látszatot kelti, mintha a gyermekek szexuális kizsákmányolása normális dolog lenne.

Nem először fordul elő, hogy az Amazon.com erkölcsi vagy törvényességi szempontból kifogásolt tartalmú irodalmat árul. 2002-ben egy amerikai konzervatív szervezet perrel fenyegette meg a céget egy olyan könyv miatt, amely szintén megértően közelít a pedofíliához. A könyv ma is kapható.

Az Amazon újdonságai között szerepel Luca Rastello: A piac én vagyok - hogyan csempésszünk kokaint tonnaszámra, öt könnyű lecke (I Am the Market: How to Smuggle Cocaine by the Ton, in Five Easy Lessons) című könyve, amelynek kemény borítású változatára a cég most veszi fel a rendeléseket. 

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM