Titánnal vernék agyon a Gmailt

2010.11.12. 13:29
Február óta dolgozik a Facebook a titkos Titan Projekten, de a közösségi portál szerencsére nem őrizte túl szigorúan az információkat, ezért tudni lehet, hogy egy webes levelezőről van szó. A cég munkatársai házon belül csak Gmail-gyilkosnak hívják.

A TechCrunch hírportál úgy tudja, hogy nem a belső üzenetküldő rendszer továbbfejlesztése várható, hanem a felhasználók teljes webes emailszolgátlatást és egy @facebook.com végű címet kapnak.

Az új szolgáltatás vezetése azt is megmagyarázza, hogy a Google miért akarja blokkolni a Gmail-címlisták automatizált lenyúlását. A Facebook ugyanis azzal próbálja megkönnyíteni a barátok keresését, hogy a felhasználókat belépteti saját Gmail-fiókjukba, és az ott lévő kapcsolatokat áthúzza a közösségi portál rendszerébe.

Nem elég, hogy a Facebook százával viszi el a Google mérnökeit, és a világ egyik legvonzóbb közösségi szolgáltatásait nyújtja, még a levelezés területén is nekimegy a riválisának. A Facebook ráadásul nagy előnnyel indul, hiszen tudja, hogy kik az ember rokonai, legjobb barátai, így viszonylag könnyen kitalálja, hogy melyik emailek a legfontosabbak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM