Emma
8 °C
22 °C

Megint elérhető a Telenor

2010.11.23. 12:05 Módosítva: 2010.11.23. 14:26
A kapcsoló központ áramellátási hibája okozta a több mint egy órás hálózatkiesést a Telenornál. Kedden fél 12 és fél egy között nem lehetett telefonálni és netezni a szolgáltató hálózatán Budapesten és Pest megye egyes részein.

Sok helyen nem lehetett telefonálni a Telenor hálózatából – jelezték olvasóink, illetve felhasználók tucatjai Twitteren és Facebookon. Nem elérhető a mobilnet sem, illetve elérhetetlen a Telenor és a Djuice honlapja is.

A jelzések szerint fél 12 körül történhetett valami, akkortól szakadozott, illetve állt a hálózat. Hívásokat fogadni más szolgáltatóktól azonban többnyire lehetett.

eth

Sikerült elérnünk a Telenor egyik kommunikációs szakemberét egy vodafone-os számon, tőle tudtuk meg, hogy fél 12-kor jelentkezett a probléma, a szakemberek dolgoznak a helyreállításon. Egyelőre nem tudták megmondani, hogy mikorra áll helyre a hálózat.

Azt is megerősítette, amit a Telenor hivatalos Twitter csatornáján közölt, hogy "Budapest és Pest megye bizonyos részein leállt a szolgáltatásunk".

Fél egy körül kezdett helyreállni a rendszer, ezt a BIX adataiból is látni, illetve egyre többen jelezték, hogy újra tudnak telefonálni. A honlapjuk is működik. Igaz, vannak még problémák.

Egy óra után azt írta a Telenor a Twitteren, hogy helyreállt a szolgáltatás az ország minden részén. A leállást a kapcsoló központ áramellátási hibája okozta, a hálózat működését helyreállították. A szolgáltatás egy órán keresztül nem volt elérhető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!