Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Megjelent a Chrome 8

2010.12.03. 14:03
Titokban megjelent a Google Chrome böngésző nyolcadik stabil verziója, és mindhárom fontos operációs rendszerre letölthető.

Mostantól nem kell Adobe Readert letölteni a pdf-ek megjelenítéséhez, mert a böngésző is kezeli ezeket a fájlokat. A pdf-olvasót elkülönítették a böngésző egyéb részeitől, tehát a biztonsági hibákat kihasználó vírusok korlátozott mozgásteret kapnak.

Ebben a változatban már benne van a készülő Chrome Web Store nevű alkalmazásbolt alaptechnológiája, állítja az Electronista nevű szakportál. Itt html5 és adobe flash alapú szoftvereket lehet majd megvenni.

Összesen 800 hibát javítottak a böngészőben, például biztonságosabb lett az svg formátumú grafikák és a webes videók kezelése.

Dübörög a Firefox nyomában

A Net Applications mérései szerint a Chrome az októberi 8,5 százalékról novemberre elérte a 9,26 százalékot, írja az ITcafé. Az Internet Explorer népszerűsége csökkent, a Mozilla részesedése az év közepén beállt körülbelül 23 százalékra, és a Safari is helyben toporog. Az Internet Explorer részesedése 58,44 százalék, a Safari enyhén emelkedett (5,36-ről 5,55 százalékra), és az Opera is inkább a stagnálás jeleit mutatja (2,3, illetve 2,2 százalék).