Edina
2 °C
18 °C

Késik a Google TV

2010.12.20. 16:04
A Google több időt szán a fejlesztésre, mert az elektronikus kütyük piacán nem lehet béta verziójú szoftverrel megjelenni.

A január elején kezdődő Consumer Electronics Show lett volna a televíziós Google TV szoftver nagy bemutatkozó eseménye. A Sony ősszel bemutatta a Google-keresővel felszerelt tévéit, de a Las Vegas-i kütyükiállítás lett volna a nagy esemény, ahol még több gyártó, az LG, a Toshiba és a Sharp is előrukkolt volna ilyen intelligens tévékkel.

A New York Times azonban úgy értesült, hogy a Google a bemutató elhalasztására kérte a gyártókat, mert megjelenés előtt tovább szeretné fejleszteni a szoftvert. A Google úgy látszik rájött, hogy a weben bevált pörgős fejlesztési módszert nem lehet átültetni az elektronikába.

Büntessen! Mekkora bírsággal sújtaná ezt a cikket az új médiatörvény értelmében?

 • 204
  25 millió
 • 168
  0 forint
 • 26
  5 millió
 • 19
  10 millió

Teljesen elterjedt módszer, hogy a webes szolgáltatásokat kiadják béta verzióban, és menet közben fejlesztik tovább a terméket. Az elektronikai gyártók azonban nem szép lassan növelik a felhasználók számát, hanem néhány meghatározó időpontra lövik be a termékek megjelenését. Magyarán az iskolakezdésre vagy a karácsonyi szezonra kész terméket kell leszállítaniuk.

Nem a Google TV az első olyan termék, amely késést szenved el. A számítógépgyártók novemberre várták a Chrome OS megjelenését, de az új operációs rendszer - amit elsősorban táblagépekre szántak - nem érkezett meg időben. A Google és a partnerei emiatt lemaradtak az idei karácsonyról.