Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

A Kindle az egekbe röpítette az Amazon profitját

2011.01.28. 12:06
Most először került tízmilliárd dollár fölé az Amazon forgalma, tavalyhoz képest 36 százalékos a növekedés. A vezérigazgató szerint a Kindle-nek köszönhető az eredmény.

Az Amazon 12,95 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le a tavalyi utolsó negyedben, ezzel először mentek tízmilliárd dollár fölé. A növekedés 36 százalékos az egy évvel korábbi 9,52 milliárdhoz képest. A nettó bevétel is növekedett nyolc százalékkal 416 millió dollárra.

Az alapító-vezérigazgató, Jeff Bezos azt mondja, hogy egyértelműen a Kindle sikerének köszönhető a hatalmas növekedés. Több millió harmadik generációs Kindle-t adtunk el, és mostanra az ekönyvek eladása már a puha kötésű könyvek eladását is túlszárnyalta.

Tavaly júliusban jelentették be, hogy több elektronikus könyvet adnak el, mint ahány keményfedelűt. Akkor azt gondolták, hogy az idei év második felére előzi meg az ekönyv a puha kötésűek eladását, de ez sokkal korábban bekövetkezett. Most 100 eladott puhafedelű könyvre 115 ekönyv jut, illetve háromszor annyi ekönyvet adnak el, mint keményfedelűt.

Arra nem tért ki Jeff Bezos, hogy pontosan mennyi Kindle e-könyv-olvasót adtak el eddig, csak annyit mondott, hogy több millió darabot. A Kindle store-ban most már 810 ezer könyv közül válogathatnak a vásárlók.