Szülői felügyelet lesz a játékokban

2011.02.01. 16:11
Egyre súlyosabb probléma Kínában a netfüggés, már 33 millió tinédzser lóg állandóan a weben. A hatóságok azonban kötelezővé tetták a szülői távfelügyeleti rendszer kiépítését, amellyel korlátozható a gyermek játékideje.

Március 1-jétől az online videojátékokat üzemeltető cégeknek olyan rendszert kell kiépíteniük, amellyel a szülőkkordában tarthatják gyermekeik nethasználatát. A lépés a növekvő internetfüggőség elleni harcot szolgálja.

A szülők - személyazonosságuk igazolása után - megadhatják, hogy gyermekük mennyi időt tölthet online játékokkal. Komolyabb esetben arra is lehetőségük lesz, hogy letiltsák őket egy-egy helyről.

A szabályozás ellenére néhány szülő kételkedik a szigorítást hatásában. "Szükségtelen, és csak több lázadást vált ki a gyerekekből" - mondta a China Daily című lapnak egy 14 éves fiú apja. Szociológus szakértő szerint a rendelet alkalmatlan, és családi konfliktusokhoz vezethet. "Ez inkább gesztus a kormányzat részéről, semmint hatásos megoldás" - vélekedett a Sanghaji Egyetem szociológusa.

A szabályozásban sürgetik az üzemeltetőket, hogy alkalmazzanak különleges személyzetet a projekt megvalósítására, és hozzanak létre weboldalakat, valamint forródrótot. A rendelkezés alkotóinak javaslata szerint a gyerekeknek nem lenne szabad heti két óránál többet online játékokkal tölteni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla