Tízmilliárdnál jár a licit a Twitterért

2011.02.10. 12:53

Amióta sikeres lett a Twitter, folyamatosan meg akarják vásárolni – eddig sikertelenül. A Twitter alapítói ellenállnak, pedig most már több milliárdnál tart a licit.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Facebook és a Google vezérei tárgyalásokat kezdeményeztek a Twitterrel, igaz egyelőre csak tapogatózó tárgyalásokat. A lap úgy tudja, hogy a tárgyalások alatt 8-10 milliárd dollárra becsülik a mikroblogszolgáltató értékét.

A tárgyalások azonban még sehol nem tartanak. Állítólag a cég bevétele 2010-ben csak 45 millió dollár volt, ugyanakkor nagyon sokat költöttek új fejlesztőkre és adatbázisokra. Az előrejelzések szerint az idén 100-110 millió lesz a bevétel. De ezek a cégek nem is bevételük miatt értékesek, hanem mert közösségi oldalként nagyon sok adatuk van a felhasználókról. A piac pedig pont ezt árazza be most.

A Twitter szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést, a Facebook és a Google sem fűzött hozzá semmit.

Tavaly decemberben a Twittert egy tőkeemelés után 3,7 milliárdra becsülték. Szerdán az Andreessen Horowitz befektetőcég 80 millió dollárért vett Twitter-részvényeket, azt azonban nem árulták el, hogy mekkora százalékát vették meg a Twitternek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM