Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Ekönyvolvasó miatt perel a Microsoft

2011.03.22. 16:20
A szoftvercég már a Motorolát is megtámadta az Android miatt, és megállapodást kötött a HTC-vel, így a tajvani cég elkerülte a pereskedést.

A Microsoft elszántan védi a fejlesztéseit, és már több céget beperelt az szabadalombitorló Androidra hivatkozva. A redmondi szoftvercég tavaly áprilisban licencszerződést kötött a HTC-vel, amelynek értelmében a mobilgyártó felhasználhatja a levédett eljárásokat. Más gyártókkal is próbált megállapodást kötni, de ez nem minden esetben sikerült.

Kedden kiderült, hogy Barnes&Noble androidos ekönyvolvasója, a Nook is sérti a szabadalmakat. Mivel a Microsoft nem vergődött zöld ágra a kiadóval, pert indított ellene, valamint a Nook gyártói, a Foxconn és az Invertec ellen.

A szabadalmak közül az egyik azt írja le, hogy a böngészőben miként lehet gyorsabban megjeleníteni az elektronikus dokumentumokat. A Microsoft 1998-ban levédett módszere, hogy a böngésző először háttérkép nélkül tölti be a doksit, és a beágyazott képeket is csak a dokumentum éppen látható részéhez tölti le.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek