Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Jövőre az IBM-et is megelőzi az Apple

2011.03.25. 15:23

Minden esély megvan arra, hogy az Apple 200 milliárd dollár forgalmú céggé váljon 2012-ben, és ezzel a cupertinói kütyügyártó nagyobb lesz, mint az IBM - mondta George Colony, a Forrester Research elemzőcég vezérigazgatója a Bloombergnek.

A szakértő szerint a siker kulcsa az Apple hardverei és alkalmazásboltja közötti szimbiotikus kapcsolat. A szoftvervásárlás növeli a hardverek iránti igényt, és minél több Apple-kütyü van egy felhasználónál, annál több szoftvert tud azokra venni.

Javarészt az iPhone és az iPad sikerének köszönhetően 52 százalékkal nőtt az Apple forgalma, de Colony szerint hosszú távon nem a hardver fogja fenntartani ezt a növekedési pályát, hanem a virágzó szoftverpiac. Úgy véli, a következő években a szoftverek egyre nagyobb részt hasítanak ki az Apple bevételeiből.

Colony szerint az Apple lesz a világ legnagyobb műszaki cége, mert miután maga alá gyűrte az IBM-et, egy évvel később ugyanezt teszi majd az HP-val is.

Érdekes gondolatok, de az iPhone terjedésének lendülete csökkent, és az okostelefonok piacán az Android vette át az uralmat. A tabletek piaca még szűz terep, ahol egyelőre az Apple csúcstechnikája uralkodik, de hamarosan ott is megjelenik az Android, a HP-féle webOS, és talán a Nokia is előáll valamivel.

Ezen kívül még a Microsoftnak is van egy dobása, az okostelefonok, tabletek, pc-k és szerverek processzorait egyaránt támogató Windows 8, ami nagy erőkkel készül egy hermetikusan lezárt fejlesztőközpontban.  • Vennék
  • Hírek