A Groupon társalapítói a Qwikibe fektetnek be

2011.04.01. 10:46

A Groupon két alapítója, Brad Keywell és Eric Lefkofsky egymillió dollárt fektetett be a Qwiki startupba. Szerintük a Qwiki egy nagyon egyedi platform és nagyon sok szempontból értékes.

A Qwikit már bemutattuk néhány héttel ezelőtt. Az oldalt Louis Monier, az AltaVista alapítója és Doug Imbruce alapította. Egy teljesen újszerű enciklopédiáról van szó, lényege, hogy összegyűjti az információt meghatározott helyekről és előadásként tálalja a felhasználónak.

A tervek szerint hamarosan nemcsak a böngészőkben, hanem mobilokon is elérhető lesz. Azt is tervezik, hogy harmadik félnek is megnyitják a platformot, például kiadóknak vagy kisebb vállalkozásoknak.

A Qwiki valójában a hagyományos tartalmat dolgozza fel újra és alakítja át a felhasználóknak. Brad Keywell azt mondja, hogy a Qwiki megoldásai kifejezetten fontossá válnak olyankor, amikor a médiafogyasztás a desktoptól a mobil felé halad. Ezért fektettek be a startupba, mert ők is erre a területre fokuszálnak.

A Qwiki szeptemberben mutatkozott be a TechCrunch Dispute konferenciáján, így több befektető is fantáziát látott benne – 9,5 millió dollárt kaptak, többek között Eduardo Saverintől, a Facebook társalapítójától. Ő volt az első befektető, de olyanok követték, mint Jawed Karim, a Youtube társalapítója.

Eddig több mint hárommillió szócikk gyűlt össze, leginkább emberekről, helyekről és tárgyakról.  • Hírek
  • Bankszámla