Mobilok a legnépszerűbb kamerák

2011.04.18. 16:54

Már csak egy hónapot kell várni arra, hogy az iPhone 4 legyen a Flickr képmegosztó portál felhasználói körében a legnépszerűbb kamera. Jelenleg a hároméves Nikon D90 vezeti a fényképezők toplistáját, de az alig egy éves iPhone 4 rendkívül gyorsan közelít hozzá.

Jön fel az iPhone 4
Jön fel az iPhone 4

Nem jelenthetjük ki, hogy az iPhone 4 a világ legnépszerűbb fényképezője, mert a rivális Android felhasználói valószínűleg a Google által működtetett Picasára töltik fel a képeiket, és a Flickr-en róluk semmit sem tud. Arra viszont nagyon jó ez a statisztika is, hogy megmutassa a fényképezők piacának teljes átalakulását. A kompakt kamerák felhasználói egyre kevesebb képet osztanak meg a weben, és pár év múlva marginálissá válhatnak ezek az eszközök.

Kompaktok
Kompaktok

A profi fotósoknak továbbra is a minőség lesz a legfontosabb, de ők nem kompakt kamerát használnak, hanem drága és bonyolult tükörreflexes gépeket. Az emberek maradék 99,99 százalékának pedig a minőségnél vonzóbb lehet az azonnali megosztás lehetősége. Nem a fióknak gyártunk képeket, hanem a barátainknak.  • Tippek
  • Hírek