Nyáron jön az Amazon-tablet

2011.04.21. 14:24

A kegfrisebb pletykák szerint már nyáron a boltokba kerülhet az Amazon saját gyártású tabletje. A világ legnagyobb online kereskedője állítólag a Samsunggal egyezett meg, hogy ők fejlesszék ki és alakítsák ki a tabletet. Egyelőre csak annyi tűnik biztosak, hogy a Google kifejezetten tabletekre optimalizált operációs rendszere, a Honeycomb lesz rajta.

Már elég régóta pletykálnak arról, hogy az Amazon saját tablet piacra dobására készül és mindig is az Android merült fel, mint lehetséges platform. A cég valószínűleg saját képére faragja a rendszert, nem hagyja ki például az Amazon Appstore-t, ekönyveket.

Azt is várják az új tablettől, hogy az Amazon ezen keresztül próbálja eladni a filmes és zenei szolgáltatásait.

Felmerül persze a kérdés, hogy mi lesz a Kindle-lel, hiszen elemzésekben és felhasználókban is gyakran keveredik a két kategória, illetve egy kalap alá veszik a két terméket. Valószínűleg az Amazon ketté tudja választani majd az ekönyv-olvasót a tablettől és a két termék párhuzamosan létezik majd egymás mellett. Az árazás emiatt nem lesz egyszerű, hiszen nemcsak az iPaddal és a Xoommal kell versenyeznie, hanem a Kindle-lel is.

Természetesen egyik érintett cég sem kommentálta az értesülést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás