Erzsébet
1 °C
4 °C

A Windows Phone 7 is adatokat gyűjt a felhasználóról

2011.04.27. 11:21

Az Apple iOS-e és a Google-féle Android után a harmadik legnagyobb okostelefonos operációs rendszerről, a Microsoft Windows Phone 7-ről is kiderült, hogy adatokat gyűjt a telefon gazdájának tartózkodási helyéről, majd azokból egy központi adatbázist épít.

A Windows Phone 7 egyelőre az okostelefonoknak csupán 6 százalékán fut, de a milliárd dolláros Nokia-Microsoft megállapodásnak köszönhetően elemzők 20 százalék fölé várják a piaci részesedését 2015-re.

A microsoftos adatgyűjtésről egyelőre kevés konkrétumot tudni, a többiekhez hasonlóan gps-koordináták, wifihálózatok, és a közelben levő mobiltornyok adataiból épít adatbázist a rendszer, de az még nem tiszta, hogy azokat a telefonon is tárolja-e, illetve hogy milyen célokra használja fel amellett, hogy hatékonyabban éri el a telefonhívások és internetes kapcsolatok adatfolyamaival a készüléket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?