Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

A magyar kormány iPadekkel spórol

2011.04.28. 15:24
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint olcsóbb tableten dolgozni, mint papíron.

Néhány héten belül a kormány tagjai a helyettes államtitkári szintig bezárólag iPad 2 tableteket kapnak – értesült a Világgazgaság. Az összesen 120 darab gép beszerzése nettó 16,3 millió forintos értékben folyamatban van.

A mennyiség beszerzése várhatóan nem okoz majd gondot annak ellenére sem, hogy az Apple által gyártott készülékből világszerte hiány van. A Világgazdaság értesülései szerint hazánkba a kereskedők által várt 10-20 ezer darabnál jóval kevesebb érkezett a március végi bemutató napjára, és azóta is csak csordogál az utánpótlás.

A hír megjelenését követően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményt adott ki az iPadek vásárlásáról. E szerint – idézi a szöveget a Portfolio.hu – havi másfél-két millió forintot spórolhat a kormány azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és kormányüléseken iratok helyett iPadet használnak a résztvevők.

A közbeszerzés kiírása előtt a KIM e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg.

A közleményből kiderül: a 120 darab 16 gigabájtos, 3G-vezérlővel is felszerelt iPad 2 beszerzési költsége darabonként nettó 136 ezer forint.