Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Facebook a válóperek 90 százalékában bizonyíték

2011.05.02. 16:48

Egy jogászokat tömörítő amerikai szervezet februári felmérése szerint a válóperek ötödében merült fel a Facebook, mint bizonyítékok forrása. Floridai ügyvédek most azt állítják, ez a szám erősen alulbecsülte a jelenség valódi erejét, vannak direkt a közösségi oldalak használatára specializált válóperes ügyvédek, akiknél az ügyek kilencven százalékában felbukkan olyan fotó, videó vagy hozzászólás, ami a Facebookról származik, és bizonyítékként használható a per során.

Floridában az ügyvédek egyöntetűen állítják (a megkérdezettek 80 százaléka találkozott a trenddel), hogy egyre többször szerepelnek Facebookról származó képek és információk bizonyítékként válóperekben. Az emberi hülyeség határtalan, mondják az ügyvédek, akik szerint az aktív Facebook-felhasználók ellen gyerekjáték bizonyítékot gyűjteni a közösségi oldalon. Még ha törlik is a kompromittáló képeket, a Google cache megőrzi azokat.

Az sem segít, ha az ember nem tagja a Facebooknak, mert az ismerősi köréből biztosan sokan azok, és senki sem tudja befolyásolni, az ismerősei milyen képeket tesznek fel róla az oldalra, és képesek-e egyáltalán megtalálni az adatvédelmi beállítások menüpontot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?