Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A Facebook a válóperek 90 százalékában bizonyíték

2011.05.02. 16:48

Egy jogászokat tömörítő amerikai szervezet februári felmérése szerint a válóperek ötödében merült fel a Facebook, mint bizonyítékok forrása. Floridai ügyvédek most azt állítják, ez a szám erősen alulbecsülte a jelenség valódi erejét, vannak direkt a közösségi oldalak használatára specializált válóperes ügyvédek, akiknél az ügyek kilencven százalékában felbukkan olyan fotó, videó vagy hozzászólás, ami a Facebookról származik, és bizonyítékként használható a per során.

Floridában az ügyvédek egyöntetűen állítják (a megkérdezettek 80 százaléka találkozott a trenddel), hogy egyre többször szerepelnek Facebookról származó képek és információk bizonyítékként válóperekben. Az emberi hülyeség határtalan, mondják az ügyvédek, akik szerint az aktív Facebook-felhasználók ellen gyerekjáték bizonyítékot gyűjteni a közösségi oldalon. Még ha törlik is a kompromittáló képeket, a Google cache megőrzi azokat.

Az sem segít, ha az ember nem tagja a Facebooknak, mert az ismerősi köréből biztosan sokan azok, és senki sem tudja befolyásolni, az ismerősei milyen képeket tesznek fel róla az oldalra, és képesek-e egyáltalán megtalálni az adatvédelmi beállítások menüpontot.