Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Twitter megvenné a TweetDecket

2011.05.03. 15:54

Már régóta pletykálnak arról, hogy a Twitter fel akar vásárolni több klienst, a TweetDeck is szóba került többször is. A Reuters értesülései szerint most ajánlatot is tett a Twitter, ötvenmillió dollárt ajánlottak a TweetDeckért. Az ügyletet tíz napon belül lebonyolíthatják, állítja az ügyet jól ismerő forrás. Ez lenne az ötéves Twittter eddigi legnagyobb akvizíciója.

A felvásárlás után a Twitter díjnyertes alkalmazáshoz jutna, mely nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében. Ráadásul a cég két legyet üt egy csapásra, mert egyben ki is iktatja egyik veszélyes ellenfelét a kliensek köréből.

A TweetDeck az UberMediával is tárgyalt, de ők nem ajánlottak eleget. Az UberMedia egyébként szinte gyűjti a különböző klienseket, emiatt sokan következtetnek arra, hogy a cég egy rivális közösségi oldalt tervez bevezetni. Az UberMedia ajánlata április közepén járt le, így a lehetővé tette a TweetDecknek, hogy válaszoljanak a Twiter ajánlatára.

Az érintett három cég közül egyik sem volt hajlandó nyilatkozni a kérdésről.