Jolán
2 °C
4 °C

Ingyen oktat fejlesztőket az Open Academy

2011.05.04. 15:02 Módosítva: 2011-05-04 15:59:19
Az informatikai biztonság területén jártas Balabit a legújabb módszereket akarja bemutatni azoknak a programozóknak, akik nem most estek ki az egyetem kapuján. A szakemberek a május 26-án, munkaidő utáni órákra időzített Open Academy rendezvényen szívhatják magukba a friss tudást.

Hiánycikk Magyarországon a megfelelően képzett programozó, ezért a Balabit úgy gondolta, hogy társadalmi felelősségvállalás címén ezt a problémát enyhíti. Az informatikai biztonsággal foglalkozó cég elindította az ingyenes Open Academy nevű rendezvényt, amelyen elsősorban a már dolgozó, tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztők tudását akarják frissíteni.

A képzés nem az informatikai biztonságra koncentrál, mint az Ethical Hacking konferencia, és nem is termékbemutató lesz. A kétkezi munkát végző fejlesztőknek akarják megmutatni a legnépszerűbb aktuális témákat, például a szerveroldali javascript és a html5, a verziókövetést, a C++ kód optimalizását, valamit az egyik leghatékonyabbnak tartott AGILIS/SCRUM szoftverfejlesztési módszert.

Az előadás ingyenes, és azért kezdődik 17 órakor, hogy az érdeklődők kényelmesen odaérjenek a munkahelyükről a BME vadonatúj Q épületébe. A Műegyetem a 400 fős koferenciateremmel és néhány előadóval támogatja a hiánypótló rendezvényt. Dr. Forstner Bertalan, a BME AAIT egyetemi adjunktusa a mobil platformok közt könnyen portolható kódokról fog előadást tartani.

Ingyen süti és kávé nem lesz, csak akkor, ha a látogatók visznek magukkal harapnivalót, viszont mindenki kap háttéranyagokat, hogy elmélyíthesse a tudását.

A Balabit célja az, hogy a képzés résztvevői növelni tudják a munkaerőpiaci értéküket. Persze a cég nemcsak jó fej akar lenni, neki is szüksége van a jó programozókra, hiszen idén 60 fős bővítést tervez. A vállalat júliusban Veszprémben nyit egy új fejlesztőközpontot.

A magyar tulajdonú cégcsoport idén 1,8 milliárd forintos bevételre számít, és bíztató jel, hogy az első negyedéves tervet jelentősen túlteljesítette. A cég szerint a informatikai biztonságra mindig van igény, és egyre több országból kapnak megrendeléseket. Ügyfeleik közt van többek közt a NASA is, és arra is volt már példa, hogy az Egyesült Államok kormányzati bizottsága kérte ki a szakmai véleményüket.