Mindenki a Skype-ot akarja

2011.05.05. 15:14

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Skype-ot, állítják a Reuters egy forrása. A hírügynöskég egy másik forrása szerint a Facebook már elért egy együttműködési megállapodást a Skype-pal.

A Google hasonló együttműködésről kezdett el tárgyalni, de ők még nagyon a megbeszélések elején tartanak. A Skype-ügylet 3-4 milliárd dolláros lehet, állítja az első forrás. Más informátorok szerint a Skype egymilliárd dollár tőkét szeretne felhajtani tőzsdére lépéssel.

Abban mindkét forrás egyetért, hogy a tárgyalások még csak elkezdődtek, és még nem tiszta, hogy a Skype-nak melyik megoldás tetszene inkább.

Még az sem biztos, hogy a Skype tőzsdére lépése meghiúsult volna, sokan arra számítanak, hogy az év második felében még sor kerülhet rá.

A Skype és a Google nem regálnak a pletykákra, a Facebookot pedig nem sikerült elérnie a Reutersnek. A két forrás is névtelen kívánt maradni.

A Skype tavaly augusztusban adott ki egy közleményt, hogy tőzsdére készülnek, de eddig nem mutatták jelét annak, hogy megteszik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM