Netes rádióval tarolna egy magyar startup

2011.05.13. 15:46

Elindult a Szokol rádió alfa2 verziója, egy online rádió, amellyel részletesen be lehet állítani, milyen stílusú zenéket hallgatna a felhasználó.

A hallgató egyszerűen és gyorsan beállítja kedvelt zenéinek paramétereit, a rendszer pedig ezt játssza számára – magyarázzák a startup fejlesztői. Beállítható a zene stílusa, ritmusa, évjárata, valamint a magyar és külföldi zenék aránya is. A világelső online rádió, a Last.fm eltérően működik, ott a hallgatott számok alapján válogat zenéket a felhasználónak a rendszer.

Arra is van lehetőség, hogy zenei közösségeket hozzanak létre a felhasználók, vagy csatlakozzanak már meglévőkhöz. A közösségek bármilyen zenei stílusról szólhatnak, így a 80-as évek metálzenéinek ugyanúgy létre tudnak hozni egy közösséget, mint az ezredforduló technózenéinek. A közösségekhez bárki csatlakozhat, bárki adhat hozzá zenét és bárki közzétehet a közösség üzenőfalán szöveges bejegyzést, képet vagy közelgő eseményt.

A rádió alapértelmezett zenei adatbázisa kizárólag olyan zenéket tartalmaz, amelyek valamilyen neves toplistán az első százban szerepeltek. Zenei beállításunkat egyébként elmenthetjük és megoszthatjuk mások számára.

A program jelenleg alfa verzióban fut, ami azt jelenti, hogy bár legtöbb funkciója hiánytalanul működik, ettől függetlenül előfordulhatnak hibák. A rádiót tovább is fejlesztenék és befektetőket is keresnek, valamint startup-versenyeken is indulnának a közeljövőben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM