Nincs és nem is lesz dislike gomb a Facebookon

2011.05.17. 15:34

Megint terjed a dislike/nem tetszik gomb spam a Facebookon. Bár a Facebook jelezte, hogy soha nem lesz ilyen gomb a közösségi szájton, nagyon sok felhasználóhoz vagy nem jutott el ez az információ vagy mindenre kattint, ami szembe jön vele.

Emberek ezrei dőlnek be megint a mostani hullámnak. Kapnak egy "Bekapcsolom a Nem tetszik gombot" linket, kattintanak és már meg is fertőződtek. Nem tetszik gombjuk ugyan nem lesz, de szétküldik az összes ismerősnek a falára, hogy nekik már van ilyen gombjuk és az ismerős is kattintson és neki is lesz.

Tanácsunk, ne kattintsanak ilyen linkekre. Dislike/Nem tetszik gomb ugyanis nem lesz a Facebookon. Nem lenne jó üzenete, a Facebook vezetése szerint az oldal a hálózatépítésről szól, az emberek szeretnék elfogadtatni (lájkoltatni) ismerőseikkel tevékenységüket, folyamatosan információt osztanak meg barátaikkal. Vagyis pozitív reakciókat várnak el. A dislike/nem tetszik gomb mindennek ellene megy, negatív dolgokat közvetít. Ezen kívül teret engedhet a cyber bullyingnak, vagyis könnyebben terrorizálhatják egymást az emberek.

Ez a hivatalos verzió. A gyakorlatias pedig az, hogy senki nem hirdetne szívesen negatív üzenetek mellett, így nem érdeke a Facebooknak, hogy bevezessék ezt a funkciót.

Eddig is voltak ilyen hullámok, ezután is lesznek. Annyit tudnak tenni a felhasználók, hogy nem kattintanak mindenféle gyanús linkre, ezzel nem terhelik meg ismerőseik falát feleslegesen.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM