Erik, Alexandra
EUR 382,94 Ft
USD 364,22 Ft
9 °C
23 °C

A LinkedIn két óra alatt megduplázta értékét

2011.05.20. 15:19

A LinkedIn karrierépítő közösségi oldal tőzsdére lépése évek óta a legjobban várt pénzügyi manőver volt az internetes cégek világában. A nagy érdeklődés annak szólt, hogy vajon a pénzvilág bizalma visszatért-e az iparágba a tíz évvel ezelőtti nagy összeomlás után. Az már a tőzsdei kibocsátás napján látható volt, hogy a válasz igen: a papírok iránti kereslet annak ellenére elsöprő volt, hogy az utolsó pillanatban 35 dollárról 45-re emelték a bevezetési árat.

Az árfolyam alakulása
Az árfolyam alakulása

Az első kereskedési nap tanulsága aztán az lett, hogy mindenki alábecsülte a LinkedIn-mániát. A tőzsdei nyitás után pár órával, dél körül már 122 dolláros árfolyamon ment a részvény, aztán a nap végére 94 dollárnál állt meg. Ez a bevezetés napján 109 százalékos árfolyamemelkedést jelent, ami megerősíti az új dotkomlufi miatt aggódó szakértők érveit. A LinkedIn legutóbbi éves pénzügyi jelentése 243 millió dolláros forgalmat és 15 milliós nyereséget mutatott. A jelenlegi árfolyam alapján a cég piaci értéke 10 milliárd dollár közelében van.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek