Hétszázmillió felhasználó felé tart a Facebook

2011.06.01. 15:51
thumb 700 ico.png

Tíz hónappal ezelőtt érte el a Facebook a félmilliárd regisztrált felhasználót, ma már a 700 millió felé közelít. Az első félmilliárdhoz még hat évre volt szüksége, a másodikra már sokkal kevesebb idő kell.

Hatalmas tempóban nő a Facebook felhasználóinak a száma, ha a legutóbbi adatokat nézzük, látható, hogy már nagyon kevés választja el a 700 millió regisztrált júzertől. A legnagyobb növekedést Brazíliában láthatjuk, májusban 1,95 millióan regisztráltak a közösségi szájtra, ami 11 százalékos növekedést jelent. Brazíliában még mindig az Orkut a legnépszerűbb közösségi szájt, de ha a Facebook így folytatja a növekedést, akkor hamar átveheti a vezetést.

Második helyen Indonézia áll, itt 1,5 millióan regisztráltak egy hónap alatt. A harmadik helyezett sem szégyenkezhet, a Fülöp-szigeteken 1,33 millió volt az új felhasználók száma. Egymillió feletti növekedéssel büszkélkedhet még Mexikó és Argentína, de nem sokkal marad le India és Kolumbia sem.

Az európai ország közül Németországban volt a legnagyobb a növekedés, májusban 487 ezren regisztráltak, alig marad le Olaszország 460 ezer új felhasználóval. Európai országként az első húsz közé még Belgium (402 ezer) és Spanyolország (340 ezer) került új felhasználóval.

A Facebooknak az első négy évben sikerült elérnie a 100 millió felhasználót, 2009 decemberében pedig már több mint 350 millió taggal büszkélkedhetett.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM