Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Megint feltörték a Sony egyik részlegét

2011.06.03. 12:29

Nincs szerencséje a Sonynak, vagy a világ hackerei pécézték ki maguknak a céget. Megint feltörték a Sony egyik részlegének a rendszerét, ezúttal a Sony Pictures Entertainment került sorra.

A hackerek üzenetet is hagytak az oldalon, melyben leírják, hogy nagyon amatőr hibáktól hemzsegett az oldal, mindenhez hozzáfértek, ami csak a rendszerben volt. Felteszik a kérdést, hogy miért bíznának meg a felhasználók egy olyan cégben, mely ennyire nyitott a legegyszerűbb támadások előtt is. Ami még rosszabb, hogy az adatok még csak nem is voltak titkosítva. A Sony több mint egymillió jelszót őrzött egyszerű szövegfájlban, melyet nagyon egyszerű ellopni.

Az adatok máris megjelentek a Pirate Bayen, nagyjából 3,5 millió Sony Music kupont is csatoltak mellé.

Ez nem az első eset, hogy feltörték a Sony hálózatát. Április végén majdnem százmillió felhasználó adatait lopták el, amikor feltörték a Playstation3 játékkonzolok online hálózatát, melyen többszemélyes meccsek futnak, de lehet rajta pénzért játékokat, demókat, kiegészítőket és filmeket is letölteni. A hekkerek biztosan hozzájutottak a felhasználók neveit, címeit, emailcímeit, születési dátumait, és a PSN-re belépéshez szükséges felhasználónév-jelszó párosokat tartalmazó adatbázishoz. Csak hetekkel később indult újra a Playstation Network.

Május elején újabb támadássorozat érte a céget, feltörték a Sony BMG ügyféladatbázisát, és kedvezménypontokat loptak a So-net leányvállalat netszolgáltatótól. Egy harmadik támadásban a Sony Thailand weboldalát törték fel, és adatlopó programot helyeztek el rajta. Szakértők szerint a hackereket feldühítette, ahogy az első támadást kezelték, egy hétig hallgattak és utána is elferdítették az okozott kár nagyságát, így rászálltak a vállalatra.