Élő online ügyfélszolgálatot indít a 12. kerület

2011.06.09. 13:25
Ingyenes, internetes ügyfélszolgálati rendszert vezet be június 14-től a fővárosi XII. kerületi önkormányzat - jelentette be Pokorni Zoltán polgármester.

A XII. kerületben élők az önkormányzat weboldalán is intézhetik jövő keddtől hivatali ügyeiket. A Magyarországon egyedülálló szolgáltatás során operátor segítségével felgyorsítják és egyszerűbbé teszik az ügyintézést - mondta Pokorni Zoltán.

Kezdetben a helyi adóigazgatási, építésigazgatási, városgazdálkodási, vagyongazdálkodási és általános igazgatási irodák munkatársait lehet elérni az online felületen. A szolgáltatás segítségével előzetes időpontot egyeztethetnek a kerületi lakók a személyes ügyintézésre. Az operátor az ügyfeleknek interneten keresztül küldheti át a szükséges formanyomtatványokat, és segít eligazodni a weboldalon.

A szolgáltatás üzemeltetése havonta húszezer forintjába kerül az önkormányzatnak - mondta Pokorni Zoltán. A rendszer használatához mindössze egy számítógép kell internetkapcsolattal, a mikrofonos fejhallgató előny. A weboldal használatához regisztráció nem szükséges, de emiatt - adatvédelmi okokból - a folyamatban lévő ügyekről az internetes ügyfélszolgálat nem ad tájékoztatást.  • Hírek
  • Személyi kölcsön